1.5" Магнум Профи-3 (Спецсерия) 2 в 1

7.400,00 Грн.
В наявності
+

Універсальна бражна колона 2 в 1 Магнум Профі-3 (Спецсерія) 1.5"

Увага! Ціна вказана за базову комплектацію без перегінного куба!

Без куба – 7400 грн.

Комплектація (без куба):

- Царга 0,5м

- Вузол відбору з рідини

- Голковий кран з нержавіючої сталі.

- доохолоджувач зі швидкостями

- Турбо дефлегматор (малий конденсатор) 200мм (7 трубок, 3 перегородки)

- два повороти (один із ніпелем)

- Турбо охолоджувач (великий конденсатор) 400мм (7 трубок, 5 перегородок)

- Приймальний "носик"

-Термометр електронний

- Хомути з прокладками 6шт

- Інструкція

Ціна з кубом:

25 л. - 11800 грн. (Акційна ціна)

40 л. - 12800 грн. (Акційна ціна)

З клампом 2" під тен (+300грн)

Додатково у комплекті (з кубом):

- Куб перегінний із ніпелем під термометр.

- термометр електронний

- хомут із прокладкою

Переваги:

1. Два способи відбору ("по пару" та "по рідині") в одному апараті
2. Простота налаштування відбору "голів" через вузол відбору "по рідині"
3. Стабільність роботи апарату – не залежить від стрибків тиску води
4. Суперпотужний Пот-Стилл (перший перегін) за мінімального споживання води
5. Потужні ТУРБО конденсатори (7 трубок із перегородками)

Акція! Сантехкомплект (шланг поліуретановий, голчастий крани, трійники, швидкісні) в подарунок!

АКЦІЯ! Комплект (5шт) насадок РПН з нержавіючої сталі в подарунок (тільки при покупці з перегінним кубом)!

Принцип роботи:

Перший перегін (Режим Pot-Still). Одержання спирту-сирцю (СС)

Залийте вихідний продукт у перегонний куб, але не більше 80% загального обсягу ємності для цукрової або не більше 65% для фруктової та зернової браги. Для ефективного використання води послідовно підключіть два конденсатори. У такому режимі можна працювати до 8 кВт потужності за мінімального споживання води. Підключіть подачу води до нижнього штуцеру охолоджувача №1. З верхнього штуцера за допомогою шланга надсилаємо воду в нижній штуцер охолоджувача №2. З верхнього штуцера другого охолоджувача виводимо воду в каналізацію

Перший перегін рекомендується закінчувати при міцності СС у струмені 15-20%, що відповідає показнику верхнього термометра 98 градусів.

Увага! При з'єднанні двох конденсаторів внутрішні трубки повинні співпадати та проглядатися наскрізь!

Другий перегін - Режим відбору по парі

Використовуйте СС, розведений до міцності 25-35 градусів у кількості не більше ніж 85% загального обсягу ємності

Після нагрівання пари, що містять спирт, піднімаються вгору по колоні. Потрапивши у дефлегматор, вони конденсуються і у вигляді флегми (конденсату) потрапляють у вузол відбору рідини. Частина флегми затримується у вузлі відбору, а її надлишкова частина стікає вниз по царзі, зрошуючи насадку. Пари, що піднімаються нагору, і флегма, що стікає вниз по насадці, вступають у процес спільного тепломасообміну. Внаслідок цього процесу більш важкі фракції парів конденсуються, легші частини флегми переиспаряються і знову піднімаються нагору. Утворюється свого роду "паровозик" - вгорі накопичуються легші фракції, внизу важчі. Відкривши кран вузла відбору, збираємо легші фракції – "голови". Зібравши їх, перекриваємо краник і додаємо потужність нагрівання перегінного куба та/або зменшуємо подачу води на дефлегматор. Починаємо відбір "тіла продукту" через приймальний "носик" (вузол відбору по парі)

Регулюючи подачу води в дефлегматор краном тонкої установки, ми змінюємо швидкість відбору продукту і температуру вгорі колони. Не рекомендується підвищення температури в колоні більш ніж 0.5-1 градус Цельсія. Утримуючи температуру на одному рівні, ми перешкоджаємо попаданню хвостових фракцій у кінцевий продукт

Цей режим використовують при перегоні цукрових браг для отримання якісного продукту (недоректифікату) міцністю до 95 градусів

Наповнивши царгу мідною насадкою, можна переганяти фруктово-ягідні та зернові напої. Але ароматнішими вони будуть, якщо використовувати режим відбору "тіла" по рідині

Другий перегін - Режим відбору рідини

Залийте СС у перегінний куб, попередньо розбавивши його до міцності 30-40 градусів (цукровий), або 20-25% (фруктовий чи зерновий)

Після прогріву колони відкриваємо кран вузла відбору рідини і збираємо легші фракції - "голови". Після завершення процесу відбору голів перекриваємо кран, даємо колоні попрацювати "на себе" ще 5-7 хв і знову починаємо відбір. Збираємо "тіло" продукту через вузол відбору рідини з доохолоджувачем

Рекомендується утримувати температуру в колоні на одному рівні під час процесу перегону. Не допускайте підвищення температури більше, ніж на 0.5-1 градус Цельсія. Цього можна досягти, регулюючи швидкість відбору продукту та потужність нагрівання куба. Чим повільніше ми відбираємо продукт, тим вища його якість

Режим відбору за рідиною найчастіше використовується при перегоні фруктово-ягідних і зернових браг. У такому режимі можна отримати високоякісний продукт дистилят міцністю 85-92 градуси. Фортеця напою залежить від швидкості відбору та міцності вихідної сировини (СС)

При перегоні фруктово-ягідних та зернових дистилятів рекомендується наповнити царгу мідною насадкою. При високій температурі мідь взаємодіє зі з'єднаннями сірки та нейтралізує їх. Ми отримуємо м'який та ароматний продукт без стороннього запаху

Модульна конструкція цієї колони дозволяє приєднати додаткову царгу заввишки 0.5-1м. У цій конфігурації ми отримаємо колону ректифікації і продукт міцністю до 96,6 градусів (дивіться Режим ректифікації)

Другий перегін - Режим ароматизації

Відбір "голів" відбувається через вузол відбору рідини

Після відбору "голів" пара прямує в джин кошик, наповнений ароматизаторами. Проходячи через кошик, пара конденсується в охолоджувачі і потрапляє у приймальну ємність. Скориставшись спеціальним краником можна в будь-який момент злити ефірні олії, що накопичуються всередині джин-корзини

У цьому режимі можна надати напою особливий смак та аромат безпосередньо під час перегонки. Використовуйте джин-кошик із внутрішньою перфорованою склянкою для додавання натуральних ароматизаторів. Режим ароматизації дозволяє досягти максимальної передачі смаку та аромату, використовуваних вами добавок.

Можна використовувати будь-які інгредієнти: сухофрукти, цитрусову цедру, медові стільники, кедрові горіхи, шкірку граната та багато іншого

Любителі класичних "народних" дистилятів (таких як шнапс) можуть використовувати джин-корзину як сухопарник при другому перегоні. Царгу, вузол відбору та дефлегматор при цьому використовувати не потрібно

П.С. Для отримання самого висококласного, натурального і ароматного джину, рекомендується робити ароматизацію під час третьої перегонки. Царгу, вузол відбору та дефлегматор при цьому використовувати не потрібно

Увага! Джин-корзина не входить до комплектації! Доукомплектація кошиком +1800грн

Другий перегін - Режим ректифікації

Режим ректифікації – отримання найбільш якісного напою міцністю 95-96.6 градусів. Як правило, цей режим використовують для отримання чистого спирту з метою подальшого його використання в різних цілях - приготування настоянок, наливок, абсенту та ін.

Для ректифікації знадобиться додаткова царга заввишки мінімум 1м. Загальна висота царг наповнених насадкою має бути не менше 1,5 метра

Царга колони ректифікації повинна бути повністю наповнена насадкою - РПН, СПН або іншими

Процес перегонки відбувається так:

Заливаємо спирт-сирець міцністю 35-40 градусів у куб.

Після прогріву та стабілізації колони відбираємо "голови" через вузол відбору по рідині

Відбираємо "тіло" продукту через вузол відбору рідини

Не допускаємо підвищення температури в колоні вище, ніж на 0.5 градуси Цельсія. Регулювати температуру можна за допомогою нагрівання куба або часткового перекриття крана вузла відбору і зменшення швидкості відбору. Рекомендована швидкість обертання на початку перегону 1,2-1.4 л/год. Наприкінці перегону швидкість можна зменшити до 0,6 л/год.

Рекомендована потужність нагрівання на початку відбору 1.8-2,2 кВт.

Увага! Додаткова царга не входить до комплекту! Доукомплектувати царгою 1 м. + 550 грн.