Домашня автоматична сироварня 20 л без зливу сироватки

26.800,00 Грн.
В наявності
+

Домашня сироварня повного циклу на 20 л. Автоматична сироварня з мішалкою.

Автоматична, настільна сироварня -пастерізатор на 20 л. молока (повний обсяг 22 л.) Призначена для приготування сирів, кефіру, йогуртів і згущеного молока в домашніх умовах.

За допомогою міні сироварні на 20 літрів, Ви зможете в домашніх умовах приготувати найвідоміші сири світу.

Сироварня -пастерізатор дозволяє виконати наступні процеси приготування сиру в домашн: нагрів молока, пастеризація молока, дозрівання і підвищення кислотності молока, дозрівання згустку (ферментація), нарізка згустку (за допомогою Ліри) по горизонталі і вертикалі, постановка зерна, вимішування і сушка зерна (з допомогою мішалки з автоматичним реверсом і регулюванням обертів), також Ви зможете провести стуфатуру і чедерізацію головки сиру і зварити рикотту.

Сироварня представлена в двох опціях.

1 - Сироварня з контролером мішалки і контролером температури

2. Сироварня з новим контролером-автоматикою з сенсорним екраном та функцією автоматичного охолодження. Клапан йде в комплекті тільки при замовленні нового контролера.

Наявність нового контролера управління сироварнею з сенсорним екраном дозволяє легко і зручно контролювати і управляти процесом приготування сиру на всіх етапах. Новий датчик температури з платиновим елементом РТ100 дозволить Вам підтримувати температуру в сироробній ванні з точністю до 0,1 при цьому контролер під управлінням мікропроцесора СТМ3000, який працює по протоколу ПІД регулювання дозволить підтримувати задану температуру в сироварні, без інерції.

Можливість проводити регулювання обертів мішалки від 0 до 30 оборотів в хвилину а так само включати реверс мішалки сирного зерна і змінювати час включення реверсу дозволяє проводити вимішування і сушку сирного зерна в умовах максимально наближених до промислових. Це позбавить Вас від довгих процедур вимішування зерна в ручну і звільнить час, для домашніх справ, поки Ваш сир буде готуватися.

Вбудований таймер повідомить вам, звуковим сигналом про закінчення часу тієї чи іншої процедури приготування сиру в домашніх умовах.

Зручні ліри, виконані по аналогу промислових ножів, для нарізки сирного згустку дозволяють швидко нарізати сирний згусток і поставити зерно не вдаючись до додаткових ножів.

Вбудований ТЕН сироварні виконаний з нержавіючої сталі, що робить його термін служби практично не обмеженим.

Корпус сироварні, виконаний з нержавіючої, що не магнітної харчової сталі марки AISI 304, товщиною 1,5 мм робить домашню сироварню повністю придатною і безпечною, для приготування будь-яких харчових продуктів в агресивному середовищі (кисле середовище сирної сироватки) а так само володіє величезним запасом міцності, що робить термін служби домашньої міні сироварні практично не обмеженим.

Звертаємо Вашу увагу, що Сироварні Перваченко постійно модернізуються, ми не завжди встигаємо міняти інформацію в інструкції і на сайті, тому Ваша сироварня може трохи відрізнятися від тієї, що Ви бачите на фото або відео, володіти новими удосконаленнями і поліпшеннями.

Комплект поставки:

Ванна для сироваріння об'ємом 22 л. - 1 шт
Ніжки для сироварні- 4 шт
Бистроз'єм - 2шт
Мішалка - 1 шт
Кришка, що складається з 2-ух половин - 1 шт
Нормально закритий електромагнітний клапан - 1 шт (в версії з сенсорної автоматикою)
Кліпса для термометра - 1 шт.
ТЕН 2.5 кВт -1 шт
Блок управління процесом - 1 шт (під вибір клієнта)
Хомути і прокладки в необхідній кількості для збірки.
Ліра, для нарізки згустку. 1 шт.- горизонтальна, 1 шт.- вертикальна


* Дану сироварню можна доукомплектувати новою автоматикою-контролером сироварні, яка виконує функції контролера нагріву і контролера мішалки, а так само має функцію автоматичного охолодження +2200 грн.

*Для зручності використання сироварні, у опціях товару ви можете додати підставку для контроллера +1500 грн.

* Для зручності транспортування сироварні можна заказати Стіл-візок для сироварні + 4450 грн.

 

Условия гарантии

    Изготовитель гарантирует работоспособность сыроварни и гарантийное обслуживание при соблюдении пользователем условий целевой эксплуатации, правил монтажа и подключения, соблюдении техники безопасности при использовании данного комплекта.

    Гарантийный срок эксплуатации – 12 месяцев со дня продажи.

     В случае отказа электрооборудования, обнаружения скрытых дефектов рабочих емкостей, влияющих на функциональность и работу сыроварни, покупатель имеет право на бесплатный ремонт, вернув неисправную деталь производителю.

    Производитель оставляет за собой право прервать гарантию в следующих случаях:

  • самостоятельный ремонт или переоборудование пользователем или третьими лицами
  • выхода из строя электрооборудования в случае проникновение внутрь посторонних предметов, жидкостей, насекомых
  • механического повреждения
  • деформации емкости в случае несоблюдения правил эксплуатации

    При аннулировании гарантийных обязательств, ремонт может быть произведён в платном порядке, с возобновлением или без возобновления гарантий.

Внимание !

Исключениями из гарантийных случаев являются любые деформации емкости сыроварни возникшие в следствии : механических повреждений , выдавливания или сжатия водяной рубашки в следствии действия давления воды или пара , вздутие дна сыроварни в следствии действия давления воды или пара, деформации возникшие в следствии изменения конструкции.

Правила оформления рекламации

В случае выявления неисправности, нужно обратиться к продавцу, по средствам мессенджера или электронной почты, в обращении необходимо развёрнуто описать неисправность и по возможности прикрепить фото и видеоматериалы, подтверждающие неисправность.

Решение о регламенте ремонтных работ изделия остаётся в компетенции производителя.

В рамках гарантийного срока, производитель покрывает все транспортные расходы, связанные с ремонтом.

Послегарантийный ремонт может быть осуществлен с бесплатной заменой неисправных деталей, транспортные расходы, осуществляются полностью за счёт покупателя.

Інструкція по складанню і експлуатації крафтової сироварні
"Сироварня Перваченко " 22,32,42 літра

Увага ! Сироварня призначена тільки для ПОБУТОВОГО використання.



Комплект постачання:

1. Ванна для сироваріння замовленого об'єму - 1 шт.
2. Ніжки для сыроварни- 4 шт.
3. Шаровый кран 1" - 1 шт.
4. Злив 1" - 1 шт.
5. Штуцер "ялиночка" 8 мм - 2шт.
6. Мішалка - 1 шт.
7. Кришкащо складається з 2-ух половин - 1 шт.
8. Нормально закритий електромагнітний клапан - 1 шт ( у версії з сенсорною автоматикою).
9. Кліпса для термометра - 1 шт.
10. ТЕН (потужність залежить від вибраного комплекту- 1 шт.
11. Блок управління процесом - 1 шт.
12. Хомути і прокладки у необхідній кількості для складання.
13. Лірадля нарізки згустка - 2 шт.
14. Щуп термометра . Увагакатегорично заборонено занурювати щуп в молоко або воду нижче гайки у верхній частині щупаце приведе до виходу щупа з ладу і втрати гарантії на щуп термометра.

 

Складання сироварні


1. Регульовані опори укручуються в ніжки для сироварні.
2. У водяну сорочку встановлюється ТЕН з гумовим прокладенням.
3. До зливного отвору кріпиться зливний кран (нижній отвір спереду).
4. Клапан подання води встановлюється в отвір ззаду, поряд з ТЕНом.
5. На водяну сорочку устанавливаються штуцери "ялиночка" мм для зливу води при охолодженні і подання води . На штуцери одягається шланг ( Краще всього використати армований шланг для кисню ).
6. Підключається блок управління.
7. У траверсу мішалки встановлюються термодатчик . При цьому термодатчик, не повинен виходити за кордон лопатей мішалки і не перешкоджати рівномірному перемішуванню. При нарізці згустка термосопротивление витягається 
разом з мішалкою (на час нарізки необхідно відключити нагрів).
8. Мішалка монтується за допомогою спеціального гвинта кріплення мішалки.
9. Траверси мішалки закріплена за допомогою клямки.
10. Датчик, тен, клапан і мішалка підключаються до блоку.
11. Блок підключається в ел.мережу із заземленням. Увага, робота без заземлення ЗАБОРОНЕНА.

12. Сироварня готова до роботи.



Техніка безпеки

1. Не залишаєте працююче устаткування без нагляду. Періодично перевіряйте коректність роботи сироварні.
2. В процесі експлуатації сироварні верхній штуцер має бути завжди відкритий. Не встановлюйте ніякої замочної арматури на верхній штуцер, зв'язок водяної сорочки з атмосферою має бути постійним.
3. Не нагрівайте сироварню без попереднього заповнення водою водяного контура.
4. Перед кожним використанням промийте робочу місткість сироварні горячою водою з використанням миючого засобу.
5. Якщо в процесі експлуатації на різьбових з'єднаннях з'явиться теча, використовуйте фум-стрічку і гайковий ключ відповідного розміру 
для більше герметичного затягування з'єднання.



Експлуатація сироварні


1. Перед використанням сироварня ретельно замивається миючими засобами, дотриманнясанітарних правил і чистоти - запорука довговічної роботиустаткування і безпеки отримуваного продукту.
2. Включається блок управління в мережу і запускається натисненням на червону клавішу, розташовану на задній панелі. Відключення блоку відбувається в зворотному порядку
3. На штуцер "ялиночка", встановленого на сорочці сироварні, встановлюється зливний шланг для зливу води при охолодженні і зливу надлишків води при нагріві. Водяна сорочка не призначена для роботи під тиском. 

При установці зливного шланга важливо переконається, тщо нічого не перешкоджає

відведенню рідини з сорочки.  Зливне відведення має завжди бути відкрите для зливу 

води самопливно.
4. Підводиться вода до клапана, встановленого в нижній частині сироварні. На клапані встановлений штуцер з ялиночкою для шланга 8 мм.
5. Після під'єднування підведення до клапана можна відкрити кран подання води і переконатися у відсутності підтікань і пропускання води клапаном.
6. Зайти в меню "таймер" і відкрити клапан, для заповнення сорочки (мінімум50%).

Сироварня готова до роботи. 

У головному меню вибрати необхідний режим:
- Нагріваючий. Детальна робота з режимами описана у відео (QR код на першій сторінці ).
7. Після вибору режиму, залити необхідну кількість молока в сироварню і запустити вибраний режим. При заповненні сироварні важливо враховувати, що щуп термосопротивления повинен знаходиться в молоці, інакше можливі
некоректні виміри і погрішності.
8. Після пастеризації і охолодження молока при приготуванні сиру вносять культури стартерів для наростання кислотності, а потім сичужный фермент для утворення згустка. При внесенні ферменту мішалка включена на 1 - 2 хвилини для рівномірного розподілу ферменту за усім обсягом молока, що переробляється. Після перемішування мішалка знімається, і переміщається убік, щоб не заважати утворенню згустка і подальшій роботі з сирним зерном.

9. Після нарізки і постановки сирного зерна мішалка повертається в початкове
положення для вимішування сирного зерна. Щоб процес вимішування проходив ефективно і зерно не злипалося, на блоці управління включається функція реверс, при цьому мішалка поперемінно починає обертається, як за годинниковою стрілкою, так і проти, при цьому перешкоджаючи злипанню сирного зерна.
10. На початку процесу вимішування, коли сирне зерно ще не зміцніло, швидкість обертання мішалки встановлюється мінімальна, щоб не зруйнувати сирне зерно. На цьому етапі потрібний строгий контроль оператора за зерном. У разі потреби, слід допомогти мішалці допомогою шумівки. Потім в процесі вимішування швидкість обертання мішалки збільшують. Регулювання швидкості обертання робиться за допомогою регулятора, розташованого на блоці управління.
11. Злив сироватки здійснюється через зливний кран. Для відвертання попадання сирного зерна в злив використовується шумівка. Вона встановлюється в сироварню і перешкоджає попаданню зерна в злив
12. Важливо!! При виробленні рикоты обов'язково в ручну долити 30% рівня
сорочки.
13. Зливне відведення має завжди бути відкрите для зливу води самопливно.
Нестача води в сорочці при розігріванні сироватки може привести до оголення тенів і їх поломці.
14. Після роботи з сироварнею, її необхідно ретельно помити за допомогою миючих засобів.


Максимально допустима робоча температура в сироварній ванні 90 градусів.